воскресенье, 11 декабря 2016 г.

Свято " Мова - душа народу"

Мова – душа народу
Безмежна, тополина, калинова,
Не випита, не вибрана до дна –
Це наша українська рідна мова,
Немов бандури вічної струна.
       Українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна, як держава. Вона нам рідна, як мама і тато, як та земля, на якій зробили перший крок, як лагідна мамина колискова. В рідній мові – історія народу, його душа, увесь чарівний світ. Щире українське слово – це часточка серця кожного українця.
    Як підсумок тижня початкових класів, проведеного в НВК «ЗОШ І-ІІ ст.. – ДНЗ» с. Гонорівка,  до Дня української писемності і мови проведено чудове колоритне свято «Мова – душа народу». 
   Святково прибраний зал, вислови про мову, виставки учнівських робіт. Зокрема: виставка малюнків – проектів учнів початкових класів «Моя школа в майбутньому» та виставка конкурсних робіт з каліграфії. Вабить очі різнобарв’я  українських рушників та хусток, що прикрашають стіни святкової зали. Учні в українських костюмах декламували вірші, співали пісні, які розкривають значимість української мови для українців усього світу.
   Разом із своїми вихованцями у святі взяли участь вчителі Сухань В.М.. Кінщак Т.В., П’ятківська Л.М.. Розширення знань про красу і багатство української мови, ознайомлення з українськими обрядами  та звичаями, пробудження почуття національної гідності, виховання любові до рідної мови, свого краю, почуття поваги до всього українського, бажання розмовляти рідною мовою – ось пріоритетні завдання педагогів.
   Відправляючи своїх дітей до школи, ми впевнені, що виростуть вони гідними історичного минулого нашого народу, творцями майбутнього на своїй рідній, неповторній українській землі.
     Підсумки тижня початкових класів підвела директор НВК
Пятківська Л.М.. Листи – подяки учні отримали за активну участь в рамках проведеного тижня, за досягнення в шкільних олімпіадах з математики та української мови. Щиру подяку Людмила Михайлівна висловила батькам за допомогу в естетичному оформлені свята, зокрема у придбані національних костюмів для своїх дітей.

   Ми вдячні організаторам за чудове свято.


                                                                                    Батьки учнів початкових класів
                                       




Комментариев нет:

Отправить комментарий